Oversigt

En Vej til Alle lancerer forandringskoalition: 30 organisationer skaber forandringer sammen med unge

Afholdes:
Full name
11 Jan 2022
5 min read

43.000 unge er uden for job og uddannelse. Det er et komplekst problem, som kræver nytænkning, fælles handling og samarbejde på tværs af sektorer. Derfor går 30 meget forskellige organisationer nu sammen i En Vej til Alles forandringskoalition.

Organisationerne i forandringskoalitionen spænder fra Børns Vilkår og en lang række elev- og ungdomsorganisationer til Dansk Erhverv, Dansk Industri og KL. Og unge har en helt central rolle i forandringskoalitionen.

Forandringskoalitionen repræsenterer mange forskellige sektorer, synspunkter og interesser. Det er langt fra alt, organisationerne er enige om, men alle er enige om, at vi har et ansvar for at skabe de vigtige forandringer, der sikrer veje til alle unge.

Unge har en nøglerolle

En stor del af forandringskoalitionens medlemmer er unge, og det er helt centralt. For forandringskoalitionen giver unge reel indflydelse og skaber forandringerne sammen med unge. I forandringskoalitionen slår alle ørerne ud og lytter til, hvordan unge ser både problemer og løsninger, og så leverer alle medlemmer af forandringskoalitionen organisatorisk muskelkraft til at føre ideer og eksperimenter ud i livet. 

"Hvis vi skal lykkes med at få alle unge med i fællesskabet, bliver vi nødt til at lytte til og lave forandringer sammen med os unge – ikke for os. Det kræver nogle radikale ændringer i den måde vi forstår og løser problemerne på,” siger William Korte, som er formand for Sammenslutningen af Unge Med Handicap. 

Vi handler selv, og vi handler sammen

En Vej til Alles forandringskoalition ønsker at være en aktiv medspiller, når der skal skabes samfundsforandringer – særligt når traditionelle politiske løsninger kommer til kort.

 Forandringskoalitionen vil udnytte sin bredde til at påvirke debatten, koble aktører sammen og skubbe på rammevilkår, organisering, strukturer og lovgivning, som påvirker unge. 

For alt kan ikke løses fra Christiansborg. Komplekse problemer kræver, at alle sektorer tør ikke bare tænke nyt men også gøre noget nyt. Vi vil inspirere til eksperimenter og politisk nytænkning. Koalitionens ambition er at handle og ikke bare levere anbefalinger. 

Læs mere om En Vej til Alles forandringskoalition via linket herunder.

Full name
Job title, Company name