Oversigt

Session d. 31. februar: Vi kan ikke sidde top-down og sige: Det kan vi lige klare ved den og den lov.

Afholdes:
31/1/2023
Full name
11 Jan 2022
5 min read

”Vi kan ikke sidde top-down og sige: Det kan vi lige klare ved den og den lov. Det handler om, at rigtig mange forsøger at forstå en anden tilgang. Derfor er det den sværeste kommission, jeg nogensinde har siddet i, men det er også den vigtigste.” 


Sådan lød det fra Nina Smith, forkvinde for Reformkommissionen, på En Vej til Alles refleksionssession om tilgangen til forandring og reformer.  


I En Vej til Alle er vi enige i, at der ikke findes nogle enkle løsninger på det komplekse problem, at 45.000 unge står uden for job og uddannelse. Derfor mobiliserer vi nøgleaktører på tværs af civilsamfund, erhvervsliv og den offentlige sektor. Sammen sætter vi spot på det, der virker, og finder nye veje i tæt samspil med unge selv.  


Én af dem er 26-årige Vilhelm Rostgaard Grell, der indtil for nylig var en del af de 45.000 unge. Vilhelm delte sine erfaringer på refleksionssessionen og i denne video, hvor han sætter ord på, hvordan systemet ofte opleves som en modspiller frem for medspiller.

“Mindre system. Mere borger” er netop ambitionen med Aarhuskompasset, som Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus Kommune, udfoldede til refleksionssessionen: “Vi kan ikke forlænge verden med brædder og så tro på, at vi løser problemerne. Vi er nødt til at finde nogle nye, ganske radikale løsninger”. 

I En Vej til Alle tror vi også på, at der skal skrues op for samskabelse i tilgangen til velfærdsudviklingen. Vi tror på, at reelle forandringer bedst findes i samspil mellem den offentlige sektor, erhvervsliv og civilsamfund. Og vi vil både handle selv og inspirere til politisk prioritering og nytænkning.  

Full name
Job title, Company name